+ Yorum Gönder
1. Sayfa 123456 SonuncuSonuncu
Eğitim - Spor Bilgi Kategorilerinden Voleybol Oyun Kuralları Nelerdir Makalesini Okumaktasınız.
  1. Kezban
    Bayan Üye



    Voleybol Oyun Kuralları Nelerdir






    Merhaba arkadaşlar... Voleybol oyun kuralları nelerdir? Voleybol oyun kurallarını kısaca yazarsanız bende Voleybol oyun kurallarını öğrenmiş olurum. Bir oyunun kuralları ile oynamak oyunu daha güzel yapar.







  2. Aylin
    Bayan Üye

    Cevap: Voleybol Oyun Kuralları Nelerdir






    Voleybol Saha Ölçüleri İçin Resim

    Voleybol Saha Ölçüleri İçin Resim.gif







  3. Aylin
    Bayan Üye

    Cevap: Voleybol Oyun Kuralları Nelerdir

    İLK MESAJDA VERİLEN MİNİ VOLEYBOL OYUN KURALLARIDIR

    Voleybol Saha Ölçüleri ve Oyun Kuralları

    Oyun alanı, 18 x 9 m. ölçülerinde bir dikdörtgendir ve en az 3 m. genişliğinde olan bir serbest bölge ile çevrilmiştir.

    Oyun sahasının üzerinde bulunan serbest oyun boşluğu, her türlü engelden arındırılmış olmalıdır. Serbestoyun boşluğu, oyun sahasının yüzeyinden ölçüldüğünde en az 7 m. yüksekliğinde olmalıdır.
    FIVB’nin Dünya Müsabakaları’nda serbest bölge yan çizgilerden ölçüldüğünde en az 5 m. ve dip çizgilerden ölçüldüğünde en az 8 m. genişliğinde olacaktır. Serbest oyun boşluğu ise oyun sahasının yüzeyinden ölçüldüğünde en az 12.5 m. yüksekliğinde olacaktır.

    File 1 m genişliğinde, 9.50 m uzunluğunda ve orta çizginin üzerinde zemine dik olarak yer alır. File kenarları 10 cm'lik karelerden oluşan siyah iplerden yapılmıştır. Filenin üst kısmında 5 cm genişliğinde yatay, beyaz bir bant vardır. Bu bant çadır bezinden yapılmıştır ve file boyunca iki kat dikilir. Bandın içinden elastiki bir kablo geçer. Bu kablo filenin direklerine bağlanmasını ve üst kısmının gergin olmasını sağlar. Filenin alt kısmında kareler arasından geçerek onu direklere bağlayan ve filenin gergin olmasını sağlayan bir ip vardır.


    5 cm genişliğinde ve 1 m uzunluğunda iki adet beyaz bant her iki yan çizginin üzerinde yer alacak şekilde fileye dik olarak bağlıdır. Bu bantlar filenin bir parçası olarak kabul edilirler. Anten 1.80 m boyunda, 10 mm çapında esnek çubuktur. Fiber glas veya benzeri bir maddeden yapılmıştır. İki adet anten yan bantların dış tarafına bağlanır ve karşılıklı olarak filenin ters yönlerine yerleştirilir. Antenlerin 80 pp'lik kısımları filenin üzerinde devam eder. Bu kısımlar 10 cm'lik birbiri ile zıt iki ayrı, (tercihen kırmızı vebeyaz) renkte işaretlenir. Antenler filenin bir parçası sayılır ve geçiş boşluğunun yan sınırlarını belirler. Filenin yüksekliği erkekler için 2.43 m, bayanlar için 2.24 m'dir ve oyun alanının ortasından bir ölçü çubuğu ile ölçülür. Filenin iki (yan çizgilerin üzeri) oyun alanının yüzeyinden aynı yüksekliktedir. Buradaki yükseklik kuralda belirtilen yüksekliği 2 cm'den fazla geçemez.

    Filenin bağlandığı direkler, düzgün, yuvarlak ve 2.55 m yüksekliğindedir. Direkler iki yan çizgiden 0.50 m ile 1.00 m mesafede yerleştirilmiştir. Direklerin yere tel ile tutturulması ise yasaktır.

    Top, içinde lastik veya benzeri maddeden bir kese bulunan, küresel ve dış kısmı esnek bir deriden yapılmıştır.

    Renk : Tek ve açık
    Çevresi : 65-67 cm.
    Ağırlığı : 260-280 gr
    İç basıncı : hPa (0.40-0.45 kg/cm) veya 392-444 m bar'dır.


    Bir müsabakada kullanılan tüm toplar çevre genişliği, ağırlık, basınç ve cins olarak aynı özellikteolmalıdır. Uluslararası resmi müsabakalar FIVB tarafından onaylanan toplarla oynanır.


    Uluslararası resmi müsabakalarda üç top kullanılır. Bu durumda altı top toplayıcı bulunur. Bunlardan dört tanesi serbest bölgenin dört köşesinde, birer tanesi ise baş ve yardımcı hakemlerin arkasında yer alır


    OYUN KURALLARI

    Voleybol oynamak için fazla bir donanım ya da geniş bir alan gerekmez. Voleybol topunun
    çevresi 65cm, ağırlığı da 260-280 gr olmalıdır. Hem açık, hem kapalı alanlarda oynanabilen voleybolda, 9×18 m boyutlu saha enine bir çizgiyle ikiye ayrılır ve takımlar, her sette değişerek bu yarı alanları kullanırlar. Oyunsırasında oyuncular, bu orta çizginin öbür yanına (rakip alana) basamazlar. Orta çizginin tam üzerinde gergin bir ağ bulunur. Resmi maçlarda bu ağın yüksekliği erkeklerde 243cm, bayanlarda 224cm’dir. Gençler ve daha alçak bir ağla oynaması gerekenler için ağ yüksekliği ayarlanabilir. Her iki yarı alanın arka çizgilerinin sağdaki üçte birlik bölümünün gerisinde kalan bölge, servis alanıdır. Servisö bu alndan ya da gerisinden atılmalıdır. Kapalı salonlarda tavan yüksekliği en az 7,8m olmalıdır.

    Resmi karşılaşmalarda takımlar altışar oyuncudan oluşur. Oyuncularda üçü ağa yakın ön alandadır. Öteki üç oyuncu ise arka alanda savunma görevindedirler. Oyun, servis atan takımın sağ arka oyuncusununservis atışıyla başlar. Servis, topa el içi, yumruk ya da kolla vurularak atılabilir. Rakip takım, ağın üstünden geçerek kendi sahalarına gelen bu topu, en çok üç vuruşta geri göndermek zorundadır. Top oyundayken,oyuncular topu tutmamalı, topa üst üste iki kez vurmamalı ve rakip alana basmamalıdır. Ayrıca topun yere değmemesi ve oyuncuların vücutlarının kalçadan aşağı bölümleriyle topa dokunmaması gerekmektedir.



    Oyun, toplam beş set üzerinden oynanır. On beş sayıya ilk ulaşan takım, seti kazanır. Bir takım, üç set kazandığında, oyun bitmiş olur.








  4. Kayıtsız Üye

    Cevap: Voleybol Oyun Kuralları Nelerdir

    Voleybol, elle oynanan ve ayakla temasın yasak olduğu oyunlardandır. Özel sahası ve saha yapısı vardır. Salonlarda, plajlarda ya da açık havada da oynanabilir. Voleybolun kurallarından kısaca bahsedelim.


    1 – Voleybol sahası ortadan file ile ayrılır. 18 metreye 9 metredir. Filenin yüksekliği erkeklerde 2.43 metre, bayanlarda 2.24 metredir.


    2 – Topun çevresi 65 -67 cm, ağırlığı 260 – 280 gramdır.


    3 – Takımların geniş kadrosu 12 kişidir. Sahada 6 as oyuncu oynar. Her takımın bir libero seçme hakkı vardır.


    4 – Voleybol 5 set üzerinden oynanır. Her sette 25 sayıya ulaşıp bunu 3 kez tekrarlayan maçı kazanır. Beraberlik durumunda uzatma seti 15 sayı üzerinden oynanır. 24 -24 ve 14 -14 netice setlerinde 2 sayı üstünlük sağlayan galip gelir.


    5 – Her setten sonra takımlar saha değiştirir. Setler servis atışıyla başlar. Pozisyon karşılayan takım bir sonraki set servis atışıyla başlar.


    6 – Maç boyunca takımlar 6 oyuncu değiştirir. Fakat başlangıç pozisyonundaki oyunca 1 defa değiştirilir. Bu nedenle sahaya diziliş önemlidir ve saat yönünde değişen bir dizilişle oynanır.


    7 – Hücum eden takım 3 pasla topu rakip sahaya göndermek zorundadır. Bunun tek istisnası bloklamadır.


    8 – Her takımın her sette boyunca 30’ar saniyelik 2 mola hakkı vardır. 5. Sette 8. Ve 16. Sayılarda 30’ar saniyelik 2 teknik mola hakkı vardır.


    9 – Oyuncular sözlü uyarı, sarı kartla uyarı (ralli kaybeder 1 sayı ceza yazılır), kırmızı kart (set boyu ihraç), sarı ve kırmızı kart aynı anda olursa oyuncu maçtan ihraç edilir.


    10 – Müsabakalarda, 6 hakem vardır. Başhakem, yardımcı hakem, yazı hakemi, masa hakemi ve 2 çizgi hakemi bulunur.


    Voleybol kurallarını maddeler halinde özetlemiş olduk. Başarılar dileriz.

  5. Kayıtsız Üye

    Cevap: Voleybol Oyun Kuralları Nelerdir

    teşekkürler çok yardımcı oldunuz aylin üye

  6. Kayıtsız Üye

    Cevap: Voleybol Oyun Kuralları Nelerdir

    Teşekkürler ben biliyodum ama yarin maçim var kurallar değişmi§ onu öğrencektim ama işime yarayacak bilgiler yok

  7. Kayıtsız Üye

    Cevap: Voleybol Oyun Kuralları Nelerdir

    çok tşkler çok güzel işime çok yaradı umarım yarın ki sınavım iyi geçer

  8. Kayıtsız Üye

    Cevap: Voleybol Oyun Kuralları Nelerdir

    çok teşekkürler çok yardımcı oldu umarım sınavım çok iyi geçer

  9. Kayıtsız Üye

    Cevap: Voleybol Oyun Kuralları Nelerdir

    benim de çok işime yaradı teşekkürler

  10. Kayıtsız Üye

    Cevap: Voleybol Oyun Kuralları Nelerdir

    bence beşinci sınıfLAR İÇİN ÇOK GÜZEL BİR SİTE ÖNERİYORUM

+ Yorum Gönder
1. Sayfa 123456 SonuncuSonuncu

voleybol oyun kuralları

voleybol oyun kuralları nelerdirvoleybolun oyun kurallarıvoleybol oyunu kurallarıvoleybolda oyun kurallarıvoleybol oyununun kuralları