+ Yorum Gönder
1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu
Eğitim - Sözel Bölge Kategorilerinden Kısaca Deneme Nedir Makalesini Okumaktasınız.
  1. Swift
    Bayan Üye



    Kısaca Deneme Nedir






    Deneme Nedir Özet Bilgi
    Deneme hakkında kısa bilgi



    Deneme, bir yazarın, her hangi bir konu üzerinde kesin hükümlere varmadan kendi kişisel görüş ve düşüncelerini, iddiasız ve ispatsız olarak içtenlikle anlattığı yazılardır. Deneme, belli bir ilkeye dayanmaz; kesin kurallara sahip değildir. Yazar konuyu seçmede, anlatmakta, planda serbesttir.

    Hayal, ölüm, aşk gurbet, sanat, felsefe, din, ahlak gibi kişiyi veya toplumu ilgilendiren her konuda deneme yazılabilir.Denemelerde konular kişisel bir anlayışla işlenir. Deneme yazarı, metin içinde zıt düşünceleri, çelişkili gibi görünen sorunları bir araya getirebilir ve bunları birbiriyle karşılaştırabilir.








  2. Seher
    Üye

    Cevap: Kısaca Deneme Nedir






    Deneme Özellikleri Kısaca

    Bir yazarın herhangi bir konuda kesin yargılara varmadan ve kanıtlama amacı gütmeden kaleme aldığı yazılara deneme denir. Denemelerde yazar kendi kendine konuşuyormuş gibi bir üslup kullanır. Bu türde yazar gözlemlediği veya tespit ettiği herhangi bir konuyu hiçbir kurala bağlı kalmadan tamamen serbestlik için yazıya dökmesidir. Deneme yazarı bu türde içten bir üslup kullanır. Herhangi bir ispat ve kanıtlama amacı gütmez. Denemenin inandırıcılığı yazarın üslubunun samimiyetinden kaynaklanır.

    Denemenin Özellikleri

    Deneme yazarı kendi fikirlerini kesin yargılara varmadan ve kanıtlama yoluna gitmeden okuyucuya aktarır..
    Deneme, yazarın kendi dışındaki varlıklar ile gerçek ya da düşsel anlamda ortaya koyduğu diyalogun eseridir.
    Denemeler bir tek konuda kaleme alınan çoğu zaman yazarın kişisel düşüncesini ortaya koyan orta uzunluktaki yazılardır.
    Konular öznel bir şekilde yazıldığından farklı yazarların aynı konudaki düşüncelerini ortaya koyar.
    Deneme yazarı konu seçiminde özgürdür.
    Yazar ele aldığı konu hakkında bilgi birikimine sahip olmalıdır. Her konuda yazılsa da denemeler daha çok toplumu ilgilendiren konularda kaleme alınır.
    Denemelerde genellikle evrensel ve tüm insanlığı ele alan konular anlatılır.







  3. Kayıtsız Üye

    Cevap: Kısaca Deneme Nedir

    Deneme edebiyatımızı Tanzimat ile birlikte girmiştir. En başarılı denemeleri dünyada Montaigne, Türk edebiyatında ise Nurullah Ataç'ın verdiği kabul edilmektedir.

    Çok kısa olmuş işime pek yaramaz ama elinize sağlık







  4. Kayıtsız Üye

    Cevap: Kısaca Deneme Nedir

    çok güzel isime cok yaradi ellinize saglik cok tesekkürler :-) :-D

  5. Kayıtsız Üye

    Cevap: Kısaca Deneme Nedir

    Bence çok güzel olmuş ben beğendim odevime işe yaradı

  6. Kayıtsız Üye

    Cevap: Kısaca Deneme Nedir

    zaten kısaca deneme nedir yazıyo sitede adı üstünde kısaca çok kısa demenize gerek yok

  7. Kayıtsız Üye

    Cevap: Kısaca Deneme Nedir

    Cokk guzel olmus ellerinize saglik 😉😉

  8. Kayıtsız Üye

    Cevap: Kısaca Deneme Nedir

    çok uzun olmuş ama elinize saglik

  9. Kayıtsız Üye

    fikrimmmm

    keşke bir tane de örnek verseydiniz süper olurmuş ama böylede güzellllllllll beğendim .

  10. Kayıtsız Üye

    Cevap: Kısaca Deneme Nedir

    Ellerinize sağlık. Çok işime yaradı.

+ Yorum Gönder
1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu

deneme nedir kısaca

deneme nedir kısa bilgideneme nedirdeneme nedir kısaca bilgideneme nedir kısadeneme kısaca nedir