+ Yorum Gönder
1. Sayfa 1234 SonuncuSonuncu
Eğitim - Sözel Bölge Kategorilerinden Özetleyen ve Sonuç Bildiren İfadeler Makalesini Okumaktasınız.
  1. Yasemin
    Bayan Üye



    Özetleyen ve Sonuç Bildiren İfadeler






    Duygu ve düşüncelerimizi, okuduğumuz bir kitabı, izlediğimiz bir filmi, gördüğümüz bir olayı veya bir konu hakkındaki fikirlerimizi, anlatırken özetleyen ifadeler kullanırız. Anlattıklarımızı kısaca sonuca bağlamak için ise sonuç bildiren ifadeleri kullanırız.



    ÖRNEKLER

    Bugün babamla dışarı çıktık. Babam önce beni hayvanat bahçesine götürdü. Oradaki bütün hayvanları gördüm. Sonra birlikte yemek yedik. Sevdiğimiz yazarların son çıkan kitaplarını aldık. Daha sonra birlikte sinemaya gittik. Sonuçta çok yoruldum. Ama yorulduğuma değdi. Kısacası, bugün babamla çok iyi vakit geçirdik.

    Özetleyen Sonuç Bildiren İfadeler.jpg







  2. Yasemin
    Bayan Üye

    Cevap: Özetleyen ve Sonuç Bildiren İfadeler






    Özetleyen ve Sonuç Bildiren Cümleler

    ÖRNEKLER

    Çocukluğumdan beri müziğe ilgi duydum. Bir enstürman çalabilmenin hayalini kurdum, ama hep bir engel çıktı. Buna rağmen hayalimden hiç vazgeçmedim. Sonunda, önüme çıkan ilk fırsatı değerlendirip gitar çalmayı öğrendim.

    Sonuç olarak kendine verebileceğin en değerli hediye; iyi bir dosttur. Çünkü iyi bir dostluğun kolları, birbirini dünyanın bir uçundan bir ucuna kucaklayabilecek kadar uzundur.

    Kısacası, yeryüzündeki günlerinizin değerli ve anlamlı geçmesi, kendinize olan borcunuzdur, yaşamın tadına varın, var gücünüzle hedefe odaklanın.


    Özetlemek gerekirse, küçük bir karınca bize, hiç konuşmadan, çalışarak elde etmenin, paha biçilemez bir mutluluk olduğunu anlattı.

    Özetle; havayı, suyu, doğal yaşamı kurtarmak için değil,aslında kendimizi kurtarmak için çabalıyoruz.







  3. Kayıtsız Üye

    Cevap: Özetleyen ve Sonuç Bildiren İfadeler

    harika teşekkür ödevimi yapmak daha kolay







  4. Kayıtsız Üye

    Cevap: Özetleyen ve Sonuç Bildiren İfadeler

    aynen çok güzel bir site

  5. Kayıtsız Üye

    Cevap: Özetleyen ve Sonuç Bildiren İfadeler

    Sağalun çok teşekkür ederim.

  6. Kayıtsız Üye

    Cevap: Özetleyen ve Sonuç Bildiren İfadeler

    Çok teşekkür sınavda yardımcı oldunuz

  7. Kayıtsız Üye

    Cevap: Özetleyen ve Sonuç Bildiren İfadeler

    çok teşekkür ederim yazılıma çalışabilecem

  8. Kayıtsız Üye

    Cevap: Özetleyen ve Sonuç Bildiren İfadeler

    Cok guzel bi ssite hepsinden 100 tane yazdim cunku cok zekiyim hahahahahwha

  9. Kayıtsız Üye

    Cevap: Özetleyen ve Sonuç Bildiren İfadeler

    Çok güzel ödev yapmak kolaylaşıyor

  10. Kayıtsız Üye

    Burası süper!

    Benim bir sınavın kötü geçmişti fakat buraya girip okuduğum zaman daha iyi anladım teşekkürler!

+ Yorum Gönder
1. Sayfa 1234 SonuncuSonuncu

özetleyen ve sonuç bildiren ifadeler

özetleyen ve sonuç bildiren cümleler

sonuç bildiren ifadeler

sonuç bildiren cümlelerözet ve sonuç bildiren ifadelerözetleyen sonuç bildiren ifadeler