+ Yorum Gönder
1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu
Eğitim - Soru Cevap Kategorilerinden Derse nasıl odaklanılır Makalesini Okumaktasınız.
  1. Kayıtsız Üye


    Derse nasıl odaklanılır






    Arkadaşlar ben normalde çok zekiyim ancak derslerime odaklanamadığım için sınavlardan kötü alıyorum. Ders çalışırken nelere dikkat edilmesi gerekir ve nasıl konuları kolay anlayabilirim? Yardımcı olun lütfen...







  2. Kelebek
    Bayan Üye

    Cevap: Derse nasıl odaklanılır






    Eğer dikkat dağınıklığınız veya odaklanma sorununuz varsa işte bununla başa çıkma yöntemleri.

    Eğer sürekli ilginiz başka yerlere kayıyor ve sürekli kendinizi başka alemlerde buluyorsanız veya ders dinlerken hayallere dalıyor sürekli unuttuğunuz bir şeyler oluyorsa bunlar dikkat dağınıklığının sonucudur. Dikkat bildiğimiz üzere uyanıklılık halidir. Eğer dikkat dağınıklığınız varsa hemen ilginiz başka yöne kayabilir. Gençler ve yetişkinlerde karşımıza çıkan bu olayı kendinizde farkına varabilirsiniz. Farkına vardığınızda ise öncelikle kendiniz mücadele etmelisiniz. Mesela dikkat dağınıklığınız varsa bunun üstesinden gelmek için sürekli çaba içinde olmalısınız. Ne gibi? Dikkatinizin dağıldığını hissettiğiniz anda hemen dikkatinizi toplayın. Dikkatinizi dağıtmamak için çaba gösterin. Çok dikkat isteyen işlerle uğraşın. Hala sorunu çözemiyorsanız profesyonel bir destek alın.

    Eğer okumada bu dikkat dağınıklı sorunu yaşıyorsanız o zaman da hızlı okuma tekniklerini inceleyin.

    Dikkat dağınıklığınızı nasıl anlarsınız?

    Dikkat dağınıklığına sahip kişiler şunları yapar:

    Belirli bir şeyle çok kısa süre ilgilenebilirler.
    Sık sık bir oyundan diğerine geçerler.
    Faaliyetleri sürdüremez, yarım bırakırlar.
    Dersi dikkatle dinleyemezler, etrafı ile daha çok ilgilenirler.
    Sakardırlar, sık sık yaralanabilirler.
    Ev ödevlerini almayı unuturlar ya da eksik alırlar.
    Eşyalarını tam olarak getirmezler, kaybederler.
    Dağınıklıkları vardır, defter vb. gereçlerinin düzenleri bozuktur.
    Gelişim düzeyi içinde geç olgunlaşırlar.
    Öğretmenlerle ilişkilerinde sorunlar yaşarlar.
    Karşılık veren, saygısız, ilgisiz bir öğrenci olabilirler.
    Zekalarına uygun hayat başarısı gösteremezler.
    Algıladıklarını örgütlemede, organize etmede mesela okuduklarını anlamlandırmada güçlük çekerler.

    Çocuk kendisinden beklenilenin ne olduğunu tam anlamıyla bilmelidir. Bu nedenle beklentilerinizi açıklayın. Ve beklentilerinizde tutarlı olun. Büyük resimli kitaplar alın ve okutun. Bilmece çözmek, resimleri eşlemek gibi hafıza ve dikkat üzerine olumlu etkiler yapacak etkinÂ*likler tercih edin. Boyama, boncuk dizme ve el işlerine teşvik edin.







  3. Kayıtsız Üye

    Cevap: Derse nasıl odaklanılır

    üfff yaa 15 tatilll anca 2 saat çalşmısımdırrr çalışmak çok istiyorum masaya oturunca heves kacıo







  4. Kayıtsız Üye

    Cevap: Derse nasıl odaklanılır

    dersime hiç ama hiç odaklanamıyorum ne zaman bişey istiyor canım hemen hevesim kaçıyor çare bulun bana bu yetmedi

  5. Kayıtsız Üye

    Cevap: Derse nasıl odaklanılır

    Canim calismak istiyor ama canim oturunca canim sikiliyo

  6. Kayıtsız Üye

    Cevap: Derse nasıl odaklanılır

    Dersteyken aklım başka yerlerde oluyor

  7. Kayıtsız Üye

    Cevap: Derse nasıl odaklanılır

    Ders çalışmak istiyorum ama masaya oturunca başım ağrıyor ve ders çalışmak istemiyorum

  8. Kayıtsız Üye

    Cevap: Derse nasıl odaklanılır

    güzel bir yazı inşallah etkili olur

  9. Kayıtsız Üye

    Cevap: Derse nasıl odaklanılır

    aynen ya benimde aynısı oluyo bilgisayardan bakıyorum verimli ders çalışmaya falan, youtube de tonguç akademi diye bir kanal var onu izliyorum,hevesleniyorum ders yapmaya başladığımda heves kaçıyo yaaaa

  10. Kayıtsız Üye

    Cevap Çllşkn42: Derse nasıl odaklanılır

    Benim hevesim kaçmiyo iyi dersler

+ Yorum Gönder
1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu

derse nasıl odaklanılır

derslere nasıl odaklanılır

nasıl odaklanılırnasıl derse odaklanılırderse nasil odaklanilirbir şeye nasıl odaklanılır