+ Yorum Gönder
1. Sayfa 123 SonuncuSonuncu
Eğitim - Sayısal Bölge Kategorilerinden Silindirin Özellikleri Nelerdir Makalesini Okumaktasınız.
  1. SeLisYuM
    Bayan Üye



    Silindirin Özellikleri Nelerdir






    Silindir Nedir Özellikleri Nelerdir
    Silindirde Alan Ve Hacim Nedir

    Tabanı daire olan prizmaya silindir denir
    Silindir geometrik bir cisimdirDüzlemsel bir eğriyle bu eğrinin düzleminde bulunmayan bir doğru verildiğinde, daima bu doğruya paralel kalmak şartıyla eğriye dayanarak hareket eden bir doğrunun taradığı yüzeye silindirik yüzey denir Bu silindirik yüzeyle, bu yüzeyi kesen paralel iki düzlemin sınırladığı cisme silindir denir Silindir yüzeyini meydana getiren doğrulardan herbirine ana doğru denir
    silindir.gif

    Hacmi:

    Yüzey alanı:
    aban yarıçapı “r” yüksekliği “h” olan bir dik silindirin alan ve hacim formülleri şöyledir:
    Yan alan: Y=2prh
    İki taban alanı: 2G=2pr2
    Bütün alanı: S=Y+2G=2prh+2pr2=2pr (h+r)
    Hacmi: V= p r2. h


    SİLİNDİR'İN ALANI:
    A = yanal alan + 2.taban alan
    A = 2.π.r.h + 2.π.r.r
    (π=3,14 alırız, r taban yarıçapı, h yükseklik)

    örnek: Taban yarıçapı 1cm ve yüksekliği 4cm olan silindirin alanını bulunuz.(π=3)
    A= 2.3.1.4+2.3.1.1= 24+6= 30cmkare

    SİLİNDİR'İN HACMİ:
    H = taban alan.yükseklik
    H = π.r.r.h
    (π=3,14 alırız, r taban yarıçapı, h yükseklik)
    (konserve tenekesi)

    örnek: Taban yarıçapı 4cm ve yüksekliği 5cm olan silindirin hacmini bulunuz.(π=3)
    H= 3.4.4.5= 240cmküp
    silindir1.gif







  2. Kayıtsız Üye

    Cevap: Silindirin Özellikleri Nelerdir






    Gerçekten çok işime yaradı ve 100 puan ald







  3. Kayıtsız Üye

    Cevap: Silindirin Özellikleri Nelerdir

    Valla saolun tsk:-)







  4. Kayıtsız Üye

    Cevap: Silindirin Özellikleri Nelerdir

    walla aynen çok saolun sizin sayenızde inşallah matematık preformans dan 100 alıcam

  5. Kayıtsız Üye

    Cevap: Silindirin Özellikleri Nelerdir

    şşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüpey sayun

  6. Kayıtsız Üye

    Cevap: Silindirin Özellikleri Nelerdir

    yazdığınız bilginin mk. prh ne amk oç

  7. Kayıtsız Üye

    Cevap: Silindirin Özellikleri Nelerdir

    Vallaha hiç güzel değil aynıları Wikipedia'da var

  8. Kayıtsız Üye

    Cevap: Silindirin Özellikleri Nelerdir

    Yooheyy muthiss 100 aldim saolunnnn

  9. Kayıtsız Üye

    Cevap: Silindirin Özellikleri Nelerdir

    valla çok güzel olmuş...

  10. Kayıtsız Üye

    Cevap: Silindirin Özellikleri Nelerdir

    çok teşekkürler süper ödev hazırladım inşallah 100 alırım

+ Yorum Gönder
1. Sayfa 123 SonuncuSonuncu

silindirin özellikleri

silindir özelliklerisilindirin özellikleri nelerdirsilindir ve özelliklerisilindir özellikleri nelerdirsilindirin ozellikleri