+ Yorum Gönder
1. Sayfa 12345 SonuncuSonuncu
Özel Günler - Önemli Haftalar Kategorilerinden Yeşilay İle İlgili Şiirler Makalesini Okumaktasınız.
  1. Kelebek
    Bayan Üye



    Yeşilay İle İlgili Şiirler






    Yeşilay Haftası Şiirleri
    Yeşilay Hakkında Şiir
    Yeşilay Şiirleri
    yeşilay haftası.jpg

    SAĞLIĞIMIZI KORUYALIM

    Sağlığını seven insan,
    Sigarayı içmemeli,
    Bir zehre köle olup,
    Sağlığından geçmemeli.

    Tanrım türlü nimet vermiş.
    Mutlulukla ye , iç demiş.
    Sigara zehirli yemiş,
    Paketini açmamalı.

    Herkes kendini düşünsün.
    İçkilerden hep kaçınsın.
    Gülen yüzden gül açılsın.
    Renkler solup uçmamal,.

    Söylediğim sözüm haktır.
    OL kendine kendin doktor.
    Sigaradan fayda yoktur ..
    Hastalığa koşmamalı.

    Nazile Demir

    &

    YEŞİLAY

    Yeşil bir ay bembeyaz,
    Bayrağının tek süsü.
    Sağlığımız, canımız,
    Yeşilay'ın ülküsü.

    Korumaya çalışır,
    Yurttaşları içkiden.
    İnsanlıktan sıyrılır,
    Çünkü sarhoş bir beden.

    Vatanını sevenler,
    Korumalı milleti.
    Ocaklan söndüren,
    İçki, kumar illeti.

    i. Hakkı TALAS

    &

    YEŞİLAY HAFTASI

    Yeşil temiz bir hilal
    Yepyeni doğmuş gibi.
    Ak bir bayrak üstüne
    Gelip de konmuş gibi.

    Bu bayrağın vatanı,
    İnananların kalbi,
    Yeşilay ın altında
    Hepsi kaynaşmış gibi.

    İçkinin baş düşmanı,
    Bu yeşilaycılardır.
    Savaşları durmadan,
    Sürüp gider yıllardır.

    İ. Hakkı TALAS

    &

    YEŞİLAY

    Düşmanların içinde
    İçki en korkunç düşman!
    Bin dokuz yüz yirmide
    Yeşilay Derneğini
    Kurmuştur Mazhar Osman.
    Zehir tezce öldürür,
    İçkiler yavaş yavaş.
    Kimi zehir öldürür,
    Kimi, gözden döker yaş.
    Sofranda tek içkiye
    Yer ayırma arkadaş!

    M.Necati ÖNGAY

    &

    SAĞLIK DÜŞMANLARI

    Sağlığının düşmanları:
    İçki, sigara, kumar.
    Bunlara alışanlar,
    Görürler pek çok zarar.

    İçkinin kötülüğü,
    Saymakla bitmez her an.
    Katil bile olur da,
    Hatırlayamaz insan.

    Vücuduna, kesene.
    Zararı çoktur onun.
    Tütün ömrü kısaltır,
    Çabucak gelir sonu.

    Hazineyi eritir,
    Cebinde kalmaz para.
    Kumar kötü bir illet,
    Alışan düşer dara,

    Sağlık düşmanlarından
    Korun, her an uzak ol.
    Yaşamak istiyorsan,
    Kendine bul başka yol

    İbrahim GÜNGÖR

    &

    YEŞİLAYA KULAK VER

    Kar beyazı üstünde ilkbahar renginde ay
    Ne anlatıyor bize bayrağıyla Yeşilay? .

    Dalgalanan bu bayrak bize kanat geriyor
    Rengiyle, deseniyle çok öğütler veriyor.

    Diyor: Ey büyük millet uyan, gör tehlikeyi!
    Sen bembeyaz mazisin, kirletme geleceği.

    Yeşil, murat demektir; gelin murada erin
    Kötü alışkanlığa birlikte göğüs gerin.

    Alkol, sigara, esrar vücuda ihanettir
    Acıdır, üzüntüdür, elemdir, felakettir.

    Her tür uyuşturucu aklı çıkarır baştan
    Bakalım örneklere her sınıftan, her yaştan.

    Kötülüğün anası içkidir demiş dinim
    Doğrudur ve gerçektir; adım kadar eminim.

    Ne ilimde yeri var ne dinimde bunların
    Gelin üzerlerini kapatalım şunların.

    Yeşilayın sesine iyi kulak verelim
    Sağlıklı yaşayalım, hayat gülü derelim.

    Cemal Gören







  2. Mrtclk
    Yeni Üye

    Cevap: Yeşilay İle İlgili Şiirler






    Yeşilay haftası denilen haftada insan sağlığını tehlikeye sokan alkol ve sigaranın zararları ile ilgili yazı ve şiirler okunarak insanlar bilgilendirilmeye çalışılmaktadır.







  3. Kayıtsız Üye

    Cevap: Yeşilay İle İlgili Şiirler

    Bn YEŞİLAYA KULAK VER ßunu çok sevdim )







  4. Kayıtsız Üye

    Cevap: Yeşilay İle İlgili Şiirler

    çok ğüzel teşekürler

  5. Kayıtsız Üye

    Cevap: Yeşilay İle İlgili Şiirler

    ben bu siteyi sevdim.

  6. Kayıtsız Üye

    Cevap: Yeşilay İle İlgili Şiirler

    çok kısa hepsi çok güzel olmuş elinize sağlık

  7. Kayıtsız Üye

    Cevap: Yeşilay İle İlgili Şiirler

    Cok Güzel Olmus

  8. Kayıtsız Üye

    Cevap: Yeşilay İle İlgili Şiirler

    yeşilay ile igili şiirler süper ellerinixze sağlık

  9. Kayıtsız Üye

    Cevap: Yeşilay İle İlgili Şiirler

    Cok güzel olmuş tafsiye ederim yapanın elerine salık

  10. Kayıtsız Üye

    Cevap: Yeşilay İle İlgili Şiirler

    Şiirler çok guz l ama hangisini seçeceğini bilmiyom

+ Yorum Gönder
1. Sayfa 12345 SonuncuSonuncu

yeşilay ile ilgili şiirler

yeşilayla ilgili şiir

yeşilay

yeşilay ile ilgili şiir

yeşilayla ilgili şiirler

yeşilay şiirleri