+ Yorum Gönder
1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu
Eğitim - İl İlçe Köylerimiz Kategorilerinden Zeybek Kıyafetleri Nelerdir Makalesini Okumaktasınız.
  1. Swift
    Bayan Üye



    Zeybek Kıyafetleri Nelerdir






    Zeybek Kıyafetleri Nelerden Oluşur

    zeybek kıyafetleri.jpg

    Ege bölgesinde bilhassa Aydın, Muğla, Denizli, Manisa, İzmir yörelerinde köy ve çiftliklerde yaşıyan Türklere verilmiş bir isim. Din, karakter, örf ve âdetlere bağlılık yönünden tamâmen Türk köylüsünün aslıdırlar. Mert ve cesur, mazlumun dostu kimselerdir. Bunlar tek tek olduğu gibi gruplar hâlinde de yaşarlar. Aralarından her hususta liderlik yapabilecek olanı başkan seçerler. Buna efe denir . Efenin yanında çalışanlara da kızan denir. Kızanlar efeye itaat ve bağlılıkta çok samimi olup, aksi harekette bulunanların o toplulukta bulunamayacağı anlayışındadırlar.

    Zeybek kıyâfeti; diz altına kadar şalvar, kuşak, üstte işlemeli cepken, başta fes üzerine sarılmış telli çevre veya börk, silâhlık, ayakta desenli yün çorap, yemeni veya çizme şeklindeydi.

    Koyu renklerin yanında sarının da kullanıldığı bu giyim kuşam Türk yiğidinin ince zevkinin bir ifâdesini gösteriyordu.

    İzmir ili ve çevresinde halk tarafından oynanan kendine özgü karakteristik yapısı olan oyunlar.
    İzmir Ege Bölgesinin batı ucunda bulunan bir şehirdir. Yörede oynanan oyunlar zeybek türünün ağır zeybek bölümüne girmektedir. İzmir ve köylerinde ağır ağdalı zeybek figürlerine ve zeybek türkülerine rastlanır.

    Halk oyunları açısından; Türkiyenin en gelişmiş halk oyunları alt yapısına ve sahne yapısına sahip, kendi oyunlarını en güzel sunabilen, birçok farklı kostümünü derleyen Türkiye genelinde ekol olmuş, birçok başarılara imza atmış öncü yöredir.

    ZEYBEK KIYAFETLERİ ERKEK
    1- Fes 2- Oya 3- Gömlek (Hakim Yaka) 4- Çuka Camadan 5- Çuka Sallama 6- Çuka Potur 7- Mushaflık 8- Gümüş Köstek 9- Dolgu Kuşak 10- Horasani Şal Kuşak 11- Kayış – Kemer 12- Silahlık- Kütüklük 13- Gubur (Tabanca) 14- Kulaklı Kama 15- Çevre - Yağlık 16- Körüklü Çizme 17- Tozluk

    ZEYBEK KIYAFETLERİ KIZ
    Çiçekli Başlık, Ulada, Gömlek, Cepken, Üç Etek, Şalvar, Yağlık, Çorap, Ayakkabı







  2. Kayıtsız Üye

    Re: Zeybek Kıyafetleri Nelerdir






    zeybek aslında güzel
    en sevdiğim oyun
    yep yeni elbise
    buble gibi güzel
    en iyi kıyafet
    kar olsun yine zeybek...







  3. Kayıtsız Üye

    Cevap: Zeybek Kıyafetleri Nelerdir

    Bu siteyi sevdim







  4. Kayıtsız Üye

    Cevap: Zeybek Kıyafetleri Nelerdir

    Çok güzel olmuş emeğinize sağlık

  5. Kayıtsız Üye

    Cevap: Zeybek Kıyafetleri Nelerdir

    Tam da istediğim

  6. Kayıtsız Üye

    Cevap: Zeybek Kıyafetleri Nelerdir

    Biraz daha kısa olsaymışşş♡♡♡☺☺☺

  7. Kayıtsız Üye

    Cevap: Zeybek Kıyafetleri Nelerdir

    Çok güzel olmuş teşekkür ederiz emeğinize

  8. Kayıtsız Üye

    Cevap: Zeybek Kıyafetleri Nelerdir

    Tümünün adını sormuştum

  9. Kayıtsız Üye

    Cevap: Zeybek Kıyafetleri Nelerdir

    Bende tümünü istemiştim

  10. Kayıtsız Üye

    Cevap: Zeybek Kıyafetleri Nelerdir

    uzun ama istediğim gibi DD

+ Yorum Gönder
1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu

zeybek kıyafetleri

zeybek

zeybek kıyafeti

efe zeybekzeybek kıyafetleri nelerdirefe kıyafetleri