+ Yorum Gönder
Eğitim - Coğrafya Kategorilerinden Hava Kürenin Özellikleri Makalesini Okumaktasınız.
  1. Yasemin
    Bayan Üye



    Hava Kürenin Özellikleri






    Maddeler Halinde Hava Kürenin Özellikleri


    hava küre.jpg


    Hava Küre (Atmosfer)

    Dünyamızın etrafını saran ve dünya ile birlikte dönen gaz katmanın hava küre (atmosfer) adı verilir. Bu gaz katmanı yerin yüzeyinden itibaren sıcaklık farklılıklarına göre değişik özellikler gösteren bölgelerden oluşmuştur.
    Hava kürede bulunan gazlar ortalama 1000 km kalınlığında kabul edilen Hava kürenin (Atmosferin) yerden itibaren ilk 100 km sinde %78 azot, %21 oksijen, %1 karbondioksit, su buharı, ozon, argon, kripton, ksenon, helyum, hidrojen gibi gazlar ayrıca is ve toz tanecikleri bulunur.


    Hava Kürenin Özellikleri Nelerdir?

    1-Hava küre çeşitli gazların karışmasından oluşan bir gaz tabakasıdır
    2-Hava kürede % 78 azot , % 21 oksijen , % 1 karbondioksit , su buharı ve soy gazlar bulunur
    3-Hava küre 45 – 100 km kalınlıktadır
    4*Yağmur , rüzgar , şimşek gibi hava olayları ilk 11 km içinde gerçekleşir
    5-Hava küre içinde her 100 m yükseldikçe sıcaklık 0,5 0C düşer
    6-11 km den sonra sıcaklık - 50 0C ye kadar düşer
    7-11 km den sonra havada yaşamak için gerekli oksijen bulunmaz
    8-Hava kürede bulunan OZON tabakası güneşten gelen zararlı ultroviyole ışınları engeller







  2. Seher
    Üye

    Cevap: Hava Kürenin Özellikleri






    Hava küre atmosferi saran gazlarla kaplıdır.Hava küre sayesinde oksijen almakta ve yaşamaktayız.Hava küre dünyamızı sararak koruma kalkanı olarak da görev yapmaktadır.







  3. Kayıtsız Üye

    Cevap: Hava Kürenin Özellikleri

    biraz daha güzel olabilirdi hep üyeleriniz yazmış







  4. Kayıtsız Üye

    Cevap: Hava Kürenin Özellikleri

    süperrrr tşkkkk

  5. Kayıtsız Üye

    Cevap: Hava Kürenin Özellikleri

    çok işime yaradı.

  6. Kayıtsız Üye

    Cevap: Hava Kürenin Özellikleri

    güzel ve çok beğendim teşekkür ederim yazanların ellerine sağlık

  7. Kayıtsız Üye

    Cevap: Hava Kürenin Özellikleri

    Teşekkürler hep böyle yararlı şeyler buluyorum💐

  8. Kayıtsız Üye

    Cevap: Hava Kürenin Özellikleri

    R ile başlayan hava özelliği

  9. Kayıtsız Üye

    Cevap: Hava Kürenin Özellikleri

    Çok güzel işime yaradı

+ Yorum Gönder

hava kürenin özellikleri

hava kürehava küre özelliklerihava küre nedirhava kürenin özellikleri nelerdirhava küre nin özellikleri