+ Yorum Gönder
1. Sayfa 123 SonuncuSonuncu
Eğitim - Çocuk Bahçesi Kategorilerinden Zıt Renkler Nelerdir? Makalesini Okumaktasınız.
  1. Swift
    Bayan Üye



    Zıt Renkler Nelerdir?






    Zıt Renkler nedir
    Zıt Renkler hakkında bilgi


    beyaz ve zıt renkler.gif

    ZIT RENKLER (kontrast):
    Zıt renkler birbirlerini tamamlarlar yanyana kullanıldıklarında birbirlerini değerlendirerek resme canlılık katarlar.Bunun doğada da örnekleri çoktur.Yeşil yaprakların arasında kırmızı güller,yeşil ağaçlar arasında kırmızı çatılı bir ev,güneş batarken mavinin içinde turuncu güneş vs.Zıt renklerden birisi diğerine karıştırılırsa karıştığı rengin parlaklığını kırar.

    Bir esas rengin zıt rengi o esas rengin dışında kalan iki esas rengin karışımı ile elde edilen 1. Derece yardımcı renktir. Yada renk çemberinde bir esas rengin tam karşısındaki yardımcı renk o esas rengin zıt rengidir.

    Zıt Renkler; Kırmızı – Yeşil , Mavi – Turuncu , Sarı – Mor








  2. Seher
    Üye

    Cevap: Zıt Renkler Nelerdir?






    Zıt renklerin özelliği birbirlerine zıt olmalarına rağmen tamamlayıcı olmalarıdır.Siyah ve beyaz renk gibi.Sarı mor,kırmızı yeşil,Turuncu mavi renkleri birbirlerine zıt renklerdir.







  3. Kayıtsız Üye

    Cevap: Zıt Renkler Nelerdir?

    saol yardımcı oldun







  4. Kayıtsız Üye

    Cevap: Zıt Renkler Nelerdir?

    sonunda aradığımı buldum

  5. Kayıtsız Üye

    Cevap: Zıt Renkler Nelerdir?

    çok güzeeeeeeeeeeelllllllllll

  6. Kayıtsız Üye

    Cevap: Zıt Renkler Nelerdir?

    siyah ve beyaz renk değildirler onlar ışığın kırılması işle oluşan yansımalardır

  7. Kayıtsız Üye

    Cevap: Zıt Renkler Nelerdir?

    teşekkürler çok yardımcı oldunuz çok işime yaradı

  8. Kayıtsız Üye

    Cevap: Zıt Renkler Nelerdir?

    sarının zıttı lacivert yanlış o
    turuncunun zıttı mavi ise mavinin koyusu turuncunun açığı
    o zaman sarının zıttı lacivert

  9. Kayıtsız Üye

    Cevap: Zıt Renkler Nelerdir?

    Kirmizi_yesil. Mavi_turuncu. Sarı_mor

  10. Kayıtsız Üye

    Cevap: Zıt Renkler Nelerdir?

    Gerçekten çok güzel ödevimden tam puan alacağımı düşünüyorum

+ Yorum Gönder
1. Sayfa 123 SonuncuSonuncu

zıt renkler

zıt renkler nelerdir

ZIT RenkLERzıt renkler nedirzıt renk nedirrengin kontrastları nelerdir