+ Yorum Gönder
Eğitim - Biyografi Kategorilerinden Cahit Arf Hayatı Kısaca Makalesini Okumaktasınız.
  1. Helin
    Bayan Üye



    Cahit Arf Hayatı Kısaca






    Cahit Arf Kimdir ?Cahit Arf hayatı
    cahit arf.jpg
    1910`da Selanik`te doğan Cahit Arf Yükseköğrenimini Paris`te, Ecole Normale Superieure`de tamamladı.Galatasaray Lisesi`nde matematik öğretmeni, İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi`nde doçent adayı olarak çalıştı.1938 yılında Göttingen Üniversitesi`nden doktorasını aldıktan sonra da İstanbul Üniversitesi`ndeki görevini sürdürdü.1943`te profesör, 1955`de ordinaryüs profesör oldu. Bu arada Maryland Üniversitesi`nde misafir profesör olarak çalıştı ve Mainz Akademisi muhabir üyeliğine seçildi....







  2. Kayıtsız Üye

    Cevap: Cahit Arf Hayatı Kısaca






    Tubitak bilim kolu eski başkanı ve matematikçi Cahit Arf; 1910 yılında doğmuş 1997 yılında vefat etmiştir.

    Yüksek öğrenimini Fransa'da Ecole Normale Superieure'de 1932'de tamamladı. Bir süre Galatasaray Lisesi'nde matematik öğretmenliği yaptıktan sonra İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi'nde doçent adayı olarak çalıştı. Doktorasını yapmak için Almanya'ya gitti. 1938 yılında Göttingen Üniversitesi'nde doktorasını bitirdi.

    Cahit Arf, cebir konusundaki çalışmalarıyla dünyaca ün kazanmıştır. Sentetik geometri problemlerinin cetvel ve pergel yardımıyla çözülebilirliği konusunda yaptığı çalışmalar, cisimlerin kuadratik formlarının sınıflandırılmasında ortaya çıkan değişmezlere ilişkin Arf değişmezi ve Arf halkaları gibi literatürde adıyla anılan çalışmaların yanı sıra "Hasse-Arf Teoremi" adı ile anılan teoremi matematik bilimine kazandırmıştır.

    "Matematik de resim, müzik ve heykel gibi bir sanattır" diyerek matematiğin sanatsal yönünü vurgulamıştır.







  3. Kayıtsız Üye

    Cevap: Cahit Arf Hayatı Kısaca

    çok kısa olmuş bencee







  4. Kayıtsız Üye

    Cevap: Cahit Arf Hayatı Kısaca

    gayet kısa ve öz çok beğendim ellerinize sağlık ödevime yaradı...

  5. Kayıtsız Üye

    Cevap: Cahit Arf Hayatı Kısaca

    Çok güzel olmuş teşekkürler

  6. Kayıtsız Üye

    Cevap: Cahit Arf Hayatı Kısaca

    Çok güzel kısa ve öz helal olsun.

  7. Kayıtsız Üye

    Cevap: Cahit Arf Hayatı Kısaca

    çok begendim teşekürler

  8. Kayıtsız Üye

    Cevap: Cahit Arf Hayatı Kısaca

    bencede güzel olmuş

  9. Kayıtsız Üye

    Cevap: Cahit Arf Hayatı Kısaca

    Öz ve kısa olmuş bence mükemmel

  10. Kayıtsız Üye

    Cevap: Cahit Arf Hayatı Kısaca

    Aynen çok kısa ama yinede istediğimi buldum çok teşekkür ederim.

+ Yorum Gönder

cahit arf hayatı kısaca

cahit arf hayatı kısa

cahit arf kısaca hayatı

cahit arfın hayatı kısaca

cahit arf kimdir kısacacahit arf kısa hayatı