+ Yorum Gönder
1. Sayfa 1234 SonuncuSonuncu
Eğitim - Biyografi Kategorilerinden Akşemsettin Kısaca Kimdir Makalesini Okumaktasınız.
  1. Kelebek
    Bayan Üye



    Akşemsettin Kısaca Kimdir






    Fatih Sultan Mehmed’in hocası, ünlü İslam büyüğü Akşemseddin, 1390 yılında Göynük’te doğdu. Küçük yaşlardan itibaren ilme ve sanata karşı ilgi duydu. Medrese tahsilini tamamladıktan sonra seçkin alimler arasında yerini aldı. Üstün zekası ve anlayışı, yılmak bilmeyen çalışma gücüyle kendini kitaplara adamış, başta İslami ilimler olmak üzere tıp, astronomi, biyoloji ve matematikte zamanın ünlülerinden olmuştur. Uzun yıllar Osmanlı medreselerinde çalışarak yüzlerce öğrenci yetiştirmiş, tıp alanında önemli çalışmalar yapmıştır.

    Akşemseddin’in asıl ünü, büyük veli Hacı Bayram ile tanışmasından sonra başlamıştır. İlmi konulardaki önemli başarılardan sonra tasavvuf konusunda da ağırlığını göstermiş, daha sonra da Sultan İkinci Murad’ın emir ve isteğiyle Fatih Sultan Mehmed’in hocalığına tayin edilmişti.

    İstanbul’un fethi sırasında büyük yararlılıklar göstermiş, genç sultanı teşvik ederek zaferin kazanılmasında önemli katkılarda bulunmuştur. Fethin en önemli günlerinde Ebu Eyyub’el Ensari’nin kabrini bularak ordunun maneviyatını yükseltmişti. Dünya malına önem vermeyen ve Fatih Sultan Mehmed’in büyük saygı ve sevgisini kazanan Akşemseddin, doğum yeri olan Göynük’te 1498 yılında vefat etti.







  2. Kayıtsız Üye

    çalışkan biri






    çok güzel anlatım brnim gibi çocuklara uyar bir insanmış fati sultan mehmet







  3. Kayıtsız Üye

    Cevap: Akşemsettin Kısaca Kimdir

    çok tşk çok yardımcı oldunuz







  4. Kayıtsız Üye

    Cevap: Akşemsettin Kısaca Kimdir

    bnce sitelerin çogundan dahga başarılı oldugnu solıyebilirm çok tşk ederim

  5. Kayıtsız Üye

    Cevap: Akşemsettin Kısaca Kimdir

    çok saolun çok yardımcı oldunuz banada

  6. Kayıtsız Üye

    Cevap: Akşemsettin Kısaca Kimdir

    Cok beğendim harika muhtesem

  7. Kayıtsız Üye

    Cevap: Akşemsettin Kısaca Kimdir

    Kardesim helal aradim cok uzun sende cik kisa hel olsjun

  8. Kayıtsız Üye

    Cevap: Akşemsettin Kısaca Kimdir

    gerçekten fazlasıyla yardımcı oldunuz saolun her konuyu böle kısa yapınız bence çok daha iyi olur

  9. Kayıtsız Üye

    Cevap: Akşemsettin Kısaca Kimdir

    En kisa bunu buldum gerçekten

  10. Kayıtsız Üye

    Cevap: Akşemsettin Kısaca Kimdir

    Hem kısa hem bilgilendirici süper

+ Yorum Gönder
1. Sayfa 1234 SonuncuSonuncu

akşemsettin kimdir kısaca

akşemseddin hayatı kısaca

akşemsettin kimdir kısaca özeti

akşemseddin kısaca hayatı

akşemsettin kısaca hayatı

akşemsettinin kısaca hayatı